suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Monday, September 20, 2010

Antara dua darjat



"HARAM JADAH dan pu*ima* betulll..!! aku dengan tiga kawan kena heret ke head-quarters dan terpaksa kencing dalam botol untuk urine tests dadah. Jho Low pula pula di eskot macam vvip sampai ke-kereta dan terus diarah pulang. Sial !!" itu ungkapan seorang gurkah politik di'port' yang terpaksa menghadapi kerenah ini bila pusat hiburan di Upper Penang Road yang dikunjunginya telah diserbu oleh pihak polis.

"Aku tanya polis tu kenapa aku kena seret dan dipaksa kencing dalam botol? sedangkan Jho Low tidak di arah untuk berbuat demikian?". Kemudian ada seorang pegawai itu kata yang Jho Low dan beberapa orang lagi dianggap sebagai pelanggan 'bona-fide' (pelanggan yang bercakap ikhlas dan jujur). Jadi mereka tidak perlu melalui pemeriksaan ini.

Gurkah ini tak perasan yang Jho Low atau taik terjulor seperti yang digelar oleh Hisham Rais http://tukartiub.blogspot.com/ dan tiga rakannya antara 800 orang pelanggan yang sedang seronok berhibur di pusat hiburan itu.

Ini lah yang unik dan cantiknya Malaysia, atau penunjuk perasaan di Indonesia kata MALINGsia. 'Money is talking', siapa ada duit dia raja. Kalau kita ada duit, jubor kita pun orang boleh tolong basuh... Anak haram !!!



dollah yankee -
Sakan juga gurkah ni..pukul 1.30 pagi dok hu ha. hu ha di kalabul malami

No comments:

Post a Comment