suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Tuesday, August 24, 2010

Tangkap laa ikan besar..!



Koh Tsu Koon yang kena jaga KPI Menteri-menteri pun sebenarnya tak puas hati dengan agensi-agensi penguatkuasa yang ada sekarang. Mana kawan tu tak puas hati? Dalam kes-kes rasuah yang depa dok rajin tangkap, semua ikan-ikan bilis. Ikan-ikan besaq semua depa lepaih.

Dia pun tau yang pada hari ini persepsi rakyat dekat agensi-agensi penguatkuasa ini ialah..rakyat cukup punya meluat, orang Penang kata 'tak boleh pandang'.

Sumber banyak, cuma depa tak mau 'utilise' sumber-sumber tu, tak mau kerja teruk-teruk, depa cuma dok fokus kes-kes yang kecik-kecik, kes-kes yang besaq-besaq, kes-kes yang 'high profile' depa simpan dalam kotak.

Yang paling rakyat meluat dan tak boleh pandang ialah, nombor satu SPRM, nombor dua Kastam, nombor tiga Income-Tax.

"Lancau laa..pigi tangkap ikan besak laa, apa tangkap ikan kicik-kicik??!.."
"Satu ikan besak, kalu kasi tangkap, lagi baik dari pigi tangkap itu satu ribu ikan kicik-kicik..!!"
(Dia kalau boleh nak kata macam ni dekat wartawan pada PC ni, tapi dah dia menteri, dia cakap pun lapik laa sikit..)


dollah yankee -
Koh Tsu Koon pun dah tak larat nak ikut, tak larat nak angguk dahh...

No comments:

Post a Comment