suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Friday, August 20, 2010

Kami mahu Malaysia yang lebih baik !


Kerajaan Pakatan Rakyat di bawah Anwar Ibrahim amat komited untuk menjadikan negara Malaysia yang lebih baik, lebih kukuh dan lebih progresif.

Anwar juga berkata sebab itulah kerajaan bayangan Pakatan Rakyat akan membuat perubahan dan memperkenalkan polisi-polisi dan program-program yang akan menafaatkan rakyat jelata.

Anak, cucu dan cicit kita adalah merupakan masa depan Malaysia. Mereka-mereka inilah yang ada didalam fikiran kerajaan bayangan Pakatan Rakyat apabila mereka akan merumuskanya secara bijak dan teratur polisi-polisi, dasar-dasar dan program-program jangka panjang.

Kita akan komited untuk menjadikan Malaysia yang lebih baik. Itu tanggung jawab kita dan janji-janji kita kepada rakyat jelata tak kira bangsa dan agama. Untuk berubah things should change instead of remaining at status quo.

Apabila kita sedang dalam keadaan yang semuanya baik, kita juga perlu berubah, sebab jika kita tidak berubah, lambat laun kita pasti akan tergelincir.

Itu kata-kata Anwar Ibrahim dalam surat balasannya yang memohon berbanyak maaf kerana terpaksa menolak jemputan dari gurkah-gurkah politik di'port' untuk satu majlis berbuka puasa 'private' yang dianjurkan oleh kumpulan ini sebentar tadi.


dollah yankee -

No comments:

Post a Comment