suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Friday, July 16, 2010

Orang-orang UMNO di-Jelutong tau ka benda ni..?!


Pagi ini gurkah-gurkah politik di'port' dok mengutuk dekat UMNO Bahagian Jelutong, Pulau Pinang yang sejak dari dulu lagi asyik ber-'dalca', ber-'caca-merba'. Siapa pun yang di-angkat jadi Ketua Bahagian, sentiasa ada saja yang tak kena.

Sejak tahun lepas sampai hari ini, cerita 17 cawangan dalam bahagia yang ditutup oleh MT atas rekomen Razak ketua bahagian , sentiasa hangat di-sini.

Empat lima hari kebelakangan ni hangat balik bila masing-masing buat mesyuarat tahunan agung masing-masing. Bila tengok muka-muka dalam paper Sinar tu, semua muka-muka penyamun. Lantak pi lah yang tu. Yang tu kerja pendaftar pertubuhan. Kalau aku nak pikiaq pasai tu, baik bagi aku jadi chairman pendaftar pertubuhan.

Dalam dok ber'google' tentang umno jelutong, terjumpa pulak ni... memang kami yang dekat dengan Jelutong ni pun tak tahu dan tak dengar pulak cerita ni...

Kekayaan Ketua UMNO Bahagian Jelutong
Posted on March 9, 2009 by pemudasarawak


“Abdul Razak Abdul Rahman yang baru beberapa bulan memegang tampuk ketua di UMNO bahagian Jelutong Pulau Pinang telah mampu memiliki banglo di Kajang.Khabarnya berhampiran dengan kediaman Zaid Hamidi.Mungkin nak dapat berkat menteri yang jaga agama Islam.

Ramai orang Jelutong, di-Pulau Pinang tidak mengetahui dia memiliki kekayaan berikut .

Untuk makluman para pembaca, mamat ni dulu kerja sebagai kakitangan rendah di pejabat TNB (Mana mungkin kakitangan rendah boleh memiliki banglo). Mana SPRM?… Mana Mat Said?

Disebabkan kelicikannya Si Razak ni berjaya diangkat oleh orang-orang UMNO yang tidak berpelajaran sepertinya menjadi ketua. Itulah UMNO, sesuai untuk golongan yang tidak memiliki daya intelek yang tinggi.”


dollah yankee -
Bila gurkah-gurkah politik di'port' dok cerita hal duit si Razak ini aku tak berapa percaya, sampailah terjumpa artikel ini ..

Maka teringat lah aku, bila aku pernah dengar sendiri si Razak ni cakap omputeh.. "..you go first, i go second.."
Kah..Kah..Kah.. sebenarnya dia nak kata you go first, i'll follow you later.

No comments:

Post a Comment