suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Thursday, June 10, 2010

Ini lah realitinya sekarang !!!


Jui Meng stripped of Johor datuk-ship

BREAKING NEWS The Johor palace has asked that he return two titles awarded him, both carrying the honorific 'Datuk'.


Maka kepala otak pun rewind balik adegan-adegan dari filem Shivaji The Boss, lakonan yang cukup hebat dari Superstar Rajinikanth ...

Di mulakan dengan adegan dimana si hero didalam kereta polis dengan kepalanya ditutup dan sedang dalam perjalanan menuju ke penjara.

Setibanya di penjara ... (mana-mana penjara dalam dunia pun kalau anda masuk soalan pertama ialah ... "apa kes?!") itu lah juga yang ditanya oleh banduan lain semasa Shivaji The Boss ini ditempatkan dalam sel penjara...

Banduan 1 : Kenapa kau dimasukan kesini?

Shivaji The Boss: Aku telah di tuduh melakukan kesalahan

Banduan 2: Engkau bunuh orang kah?!

Shivaji The Boss: Tidak!

Banduan 3: Engkau rogol orang?

Shivaji The Boss: Tidak!

Banduan 1: Engkau rompak? Samun?

Shivaji The Boss: Tidak!

Banduan 2: Kalau macam tu engkau mesti rakam video lucah dan sebarkan dalam youtube!

Shivaji The Boss: Tidak!

Banduan 3: Habis tu? Takkan kerajaan begitu kejam nak saja-saja sumbat engkau dalam ni?!

Shivaji The Boss: Aku di penjara sebab aku tolong orang susah,aku tolong rakyat yang memerlukan bantuan, aku bela rakyat yang miskin, aku di penjarakan sebab aku ingin berjuang untuk rakyat..!

Banduan 1,2,3 : Kah..Kah..Kah..!!! Memang patut hang kena jel !!! ..Kah..Kah..Kah..!!!

Nota:-
Kepada mereka-mereka yang belum tonton filem ini, aku syorkan pergi cari vcd 'Shivaji The Boss' ...


dollah yankee -
Hanya sebab Chua Jui Meng telah berpaling tadah dengan menyertai Pakatan Rakyat kerana percaya kepada perjuangan PR dan dasar-dasar mereka dalam membela rakyat, maka dia telah diperlakukan begini...


2 comments:

  1. pada masa akan datang, sekiranya PR dapat perintah negara, pemberian pingat oleh sultan hendaklah diberhentikan kerana pemberian ini tidak pernah dilakukan oleh nabi saw. pemberian ini lebih kepada duniawi semata. kebanggaan kepada pingat tidak membawa seseorang itu masuk sorga. malah kalau difikirkan ianya lebih menjurus kepada masuk neraka.

    ReplyDelete
  2. jangan marahkan orang yang cuba kaitkan pemberian pingat dengan sunnah nabi. dia langsung tidak memberi ulasan tentang jui meng kerana dia turut bersimpati. tetapi dia tidak separti dengan jui meng, maka dia malu untuk menyatakan sokongan terbuka. lantas dia memberi hujah yang mempunyai tajuk yang sipi-sipi dengan jui meng, kononnya dia tetap tidak suka jui meng walaupun jui meng diperlakukan begitu. tapi kita tau, hatinya sebak dan sedih dengan kelakuan parti sokongannya. mungkinkah mereka ini daripada majority silent?

    ReplyDelete