suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Monday, April 19, 2010

Hutang kereta Fairus pun dah settle !


Hari ini Hee Yit Fong yang tolong BN telah di-anugerahkan pangkat datuk kerana mengenang akan diatas jasa-jasa beliau membantu merampas Perak dari tangan PR.


Manakala Fairus Khairudin bekas TKM-1 Pulau Pinang, juga yang telah lompat dan dimana sebelum melompat dia masih ada hutang 'loan' kereta sebanyak RM100 ribu lebih dengan kerajaan negeri Pulau Pinang, pun dah settle hutang tu.


Gurkah-gurkah politik di 'port' pun terkejut besar sebab sejak 16 april 2009 sampai kelmarin, si Fairus ini cuba mengelakan diri apabila pejabat kewangan kerajaan negeri PR Pulau Pinang cuba untuk berhubung dengan beliau untuk bertanyakan tentang hutang tersebut, dan jawapan yang diterima ialah beliau masih belum mempunyai wang untuk menyelesaikan baki hutang 'loan' kereta tersebut.


Tiba-tiba tiga empat hari kelmarin dia telah mendepositkan sebanyak RM109,000 kedalam akaun pejabat kewangan negeri.


Selama satu tahun dia cuba mengelak dan tak pernah bayar walau satu sen pun, tiba-tiba sahaja dia boleh settle 'loan' yang RM100 ribu lebih tu, sekali gus pulak tu.

dollah yankee -
Woww..!! Gurkah-gurkah politik di 'port' kata, Fairus ni mesti dah kena nombor ekor Toto 6D ... Kah..Kah..Kah..

2 comments:

  1. Hmm.. tak sebok pulak si pak yet-pak yet dan barua2nya nak pangge SPRM siasat...

    ReplyDelete
  2. tu duit ptpn untuk study dia. dulu2 student dpt loan trus beli scrambler, mamat ni settle utang merce la plak.

    ReplyDelete