suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Friday, March 19, 2010

Namewee minta duit


Penggubah lagu kontroversi Wee Meng Chee
(dia ini bukan penggubah lagu kontroversi tapi gurkah-gurkah politik kata dia ni musibat,walau pun syok dengar lagu negara kuku gubahan dia)
atau lebih terkenal dengan nama namewee, yang paling akhir gurkah dengar bagaimana dia f**k TNB sebab kes lampu blackout.

Kelmarin nampak macam dia cuba nak cari pasal lagi. Kali ini dengan FINAS pula sebab dia sedang cuba nak dapatkan dana bantuan untuk buat filem yang berjudul 1Malaysia.

Kalau ikut pandangan gurkah-gurkah politik di'port', cubaannya itu nampak macam satu cabaran, bila dia ada memberitahu kepada orang-orang cina bahawa dia ingin buktikan yang pada hari ini orang-orang cina boleh minta apa saja dari kerajaan BN, pasti akan dapat, dan dia kata yang dia yakin sangat-sangat bahawa FINAS mesti dan dijamin akan membiayai projek dari orang cina macam dia.

Ilham itu timbul bila beberapa orang kawan-kawan yang sama musibat macam dia telah kata yang 'No Way' dan 'jangan mimpi laa' filem-filem cina boleh dapat bantuan dari FINAS, sebab kalau ikut buku, hanya filem-filem yang menggunakan 60% kandungannya dalam bahasa melayu sahaja yang layak untuk dapatkan bantuan duit dari FINAS itu.

Sekali sekala gurkah-gurkah politik berpendapat bagus juga cubaan namewee ini sebab ini lah masa yang paling sesuai kita nak tengok konsep 1Malaysia yang dibawa oleh Najib ini yang telah menyalurkan duit RM200 juta untuk di 'joli' oleh pengeluar, penerbit dan tokey-tokey wayang gambar dan industri hiburan ini.


dollah yankee -
Pening pula kepala FINAS... dan kita nak tengok pula apa kata menteri yang jaga undang-undang...
No comments:

Post a Comment