suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Wednesday, March 17, 2010

Giliran Ibrahim Ali pula berasap telinga!

Kelmarin dulu Zahrin Hashim terkejut, kelmarin tiba pula giliran Ibrahim Ali berasap telinga. (Nasib baik berdepan dengan Tuanku Sultan,rasa dan perasaan TAKUT tu tetap ada, kalau orang biasa dia tumbuk dahh...)

Tak tau lah pula apa perasaan Tuanku Sultan Selangor, sama ada baginda murka atau tidak, tetapi amat jelas baginda tuanku tidak begitu gembira dengan Ibrahim Ali bila dia telah menghebahkan yang baginda tuanku sultan telah berkenan untuk berangkat mencemar duli bagi merasmikan majlis perhimpunan PERKASA kebangsaan, sedangkan baginda tuanku masih belum mengatakan ya dan belum membuat keputusan. Ini kerana baginda ada terfikir dan telah melihat imej PERKASA sebagai satu pertubuhan kumpulan "chauvinist".

Sebelum tuanku menitahkan Ibrahim Ali datang mengadap baginda kelmarin, difahamkan yang banyak pihak termasuk wakil dari BN dan Pakatan Rakyat telah membuat rayuan kepada baginda agar tidak menghadiri majlis tersebut. Wakil-wakil ini bimbang yang baginda tuanku akan digunakan oleh pihak-pihak yang tidak bertanggung jawab yang ingin mencapaikan cita-cita mereka. Tuanku tahu yang apa-apa juga titah dan tindakan baginda pada majlis itu pasti akan memberi kesan dan impak besar.

Selepas dekat empat puloh minit mengadap, baginda masih juga belum memberikan sebarang keputusan.

Telinga Ibrahim Ali berasap sebab tak dapat keputusan dari tuanku dan tambah berasap bila ada orang yang bukan ahli PERKASA telah bertanyakan tentang pertemuan tersebut sebaik sahaja beliau keluar dari Istana Mastika.

"..ini ada lah perkara P & C. Penting ke kau nak tahu?" Ibrahim Ali terus meletakan telefon.

dollah yankee -
Kah..Kah..Kah.. gurkah-gurkah politik berani bertaruh yang Ibrahim Ali ini mesti kena "semboq" dengan tuanku.

Ada seorang gurkah disini, kalau Tunku Sultan Selangor jumpa mesti peluk dia sebab sama-sama gila laut,kapal layar dan sama-sama gila "adventure".

No comments:

Post a Comment