suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Friday, February 12, 2010

3 BERITA

BERITA- 1

Akhirnya raja-raja melayu pun bersuara berkenaan dengan isu kalimah 'GOD' yang ingin ditukar kepada 'ALLAH' oleh gereja-gereja dalam Malaysia.

Raja-raja melayu ini membuat keputusan yang lebih kepada 'Tarik rambut dalam tepung' dimana mereka berkeras dengan Artikel 3 perlembagaan persekutuan yang menyatakan bahawa islam adalah agama resmi dengan raja-raja melayu adalah ketua ugama dalam negeri-negeri di Malaysia.

Setelah mengambil kira berbagai-bagai permintaan, surat-surat dan memorandum-memorandum yang telah diterima oleh raja-raja melayu ini dari berbagai pertubuhan islam dan juga individu-individu, raja-raja melayu ini telah melahirkan rasa kecewa mereka dengan isu ini yang telah menyebabkan timbulnya bermacam-macam kekeliruan dan rasa tidak puas hati dipelbagai peringkat rakyat Malaysia.

Sehubungan dengan itu raja-raja melayu secara tidak langsung telah menitah mahukan isu ini diselesaikan dengan segera bagi mengelakan sebarang perkara yang tidak diingini. tentang keselamatan dan ketenteraman awam yakni rakyat-rakyat Malaysia.


BERITA- 2

Satu Malaya gelak sebab kapal selam harga RM1 billion sudah tak boleh menyelam.

BERITA-3

Bersedia lah Zahrin dengan sumpahan, bukan dari 44 orang tetapi juga dari berjuta ahli-ahli PKR yang sudah hangat hati dengan tindakan Zahrin ini.


dollah yankee-
Kebetulan kah dengan berita Zahrin ini? Atau satu rancangan ingin mengelak dari perkara tentang kapal selam ini menjadi bahan bual dan bahan kutuk?
No comments:

Post a Comment