suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Tuesday, November 10, 2009

Jangan balik jika tak dapat ...!

SECOND VISIT WITHIN A WEEK
MACC interviews corporation's CEO again


KOTA BAHRU: Several Malaysian Anti Corruption Commission (MACC) officers visited the Kelantan Menteri Besar Corporation (PMBK) for the second time within a week to interview the corporation's chief executive officer Mohd Ariffahmi Abd Rahman yesterday over an elleged financial anomaly.

Selepas kunjungan kali pertama yang telah menyelongkar semua laci-laci, kabinet, almari dan dimana-mana kawasan yang dirasakan ada menyimpan maklumat atau dokumen-dokumen yang boleh dikaitkan itu gagal menemui apa-apa, dan esoknya pula keluar kenyataan akhbar daripada TG Nik Aziz yang terang-terang telah mencabar MACC dengan mengatakan boleh tangkap menantunya itu jika bersalah dan wisel blower dalam kes ini pula terpaksa menanggung dosa finah yang besar jika perkara itu tidak benar.

MACC sudah naik hantu dan angin satu badan kerana cukup tidak puas hati kerana telah membazirkan masa, tenaga, dan wang ringgit untuk 'raid' itu, tetapi tak dapat apa-apa yang boleh mengaitkan Mohd Ariffahmi dan dalam pada masa yang sama juga telah gagal dalam rancangan untuk membuatkan TG Nik Aziz malu besar dengan kes ini.

When contacted, Mohd Ariffahmi, who is also Kelantan Mentri Besar son-in-law, said four officers met him in his office at 12.30pm and claimed that the officers merely had a casual chat him.

Itu lah 'teknik lapuk' yang masih lagi diguna pakai oleh beberapa egensi penguatkuasa Malaysia iaitu dengan main cara keras dan ganas dan cara lembut serta diplomasi. Mereka boleh menghabiskan masa berjam-jam dengan cara bersembang dengan kita dan dalam pada masa yang sama mereka meng'evaluate' segala butir-butir dan kandungan percakapan kita.


dollah yankee-
Mohd Ariffahmi ini pasti akan kena dengan apa cara juga, sebab selagi tak dapat mereka tetap tidak akan puas hati dan akan terus berusaha.

No comments:

Post a Comment