suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Friday, October 23, 2009

The Three (china) Stooges

Krisis dalam MCA siapa yang nak jadi chief, telah selesai. Ong Tee Keat dan Chua Soi Lek yang sebelum ini masing-masing tak boleh pandang muka masing-masing, kini dah boleh senyum kerana kedua-duanya telah setuju untuk bekerjasama tanpa sebarang syarat dan akan bersatu semula macam dulu-dulu.

Yang menarik ialah, pagi kelmarin dua-dua pun telah didapati meng'having breakfast' dengan Najib. Malam sebelum itu Tee Keat, Tiong Lai, Soi Lek, Wee Ka Seong dan Chew Mei Fun telah 'buka meja' dengan arak-arak jenama paling baik dan ketiga-tiga mereka cukup-cukup mabuk sampai Chew Mei Fun dikatakan termuntah-termuntah.

Petang kelmarin semasa 'press conference' untuk mengumumkan perkembangan terkini dan persetujuan yang telah dicapai, hanya Tee Keat dan Soi Lek saja yang datang, Tiong Lai, Ka Seong dan Chew Mei Fun sudah 'kencing',dan semasa PC itu baru hendak bermula, Tee Keat dilihat telah membisikan sesuatu ditelinga Soi Lek dan PC tersebut tertangguh sekejab...tak sekejab laa...dan Tee Keat serta Soi Lek telah beredar meninggalkan bilik PC tersebut dan kembali semula bersama-sama dengan Tiong Lai satu jam selepas itu.

Bila ditanya kemana Chew Mei Fun dan Wee Ka Seong sudah hilang, tiada siapa dalam anggota CC yang dapat bagi jawapan tepat.


dollah yankee -
ini lah realiti dunia ahli politik... semua pusing-pusing...

1 comment:

  1. Hi Yankee,

    Its a beautiful political drama. I believe the politician are the best actors i even met. Thanxs for your info dear.

    Suraya Hashim

    ReplyDelete