suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Monday, October 26, 2009

Mati laa kalau macam ini ...



The Government could be losing billions of ringgit every year through excessive payments for contracts and procurements for a wide range of things ranging from water tunnels to IT contracts and purchase of computers.

Paper ni buat-buat lupa nak masukkan tentang berapa banyak komisen yang depa dah songlap dalam perjanjian pembelian kapal selam scorpene.

Second Finance Minister, Datuk Ahmad Husni Hanadzlah acknowledged that the amount is a lot but could not give an exact figure.

Sampai tak berani nak cakap la berapa banyak depa dah songlap.. bukan apa, takut ada pula nanti rakyat yang mati sakit jantung sebab terkejut dengar angka yang dah kena roket.

Ahmad Husni Hanadzlah also said that all major public projects must go through the open tender process.

Ini lah orang yang kena jaga duit bajet rangsangan, selalu kena maki oleh Ketua-Ketua UMNO Bahagian yang juga merupakan-merupakan kontraktor-kontraktor kelas-A, sebab dia ni sudah tutup banyak periuk-periuk nasi ketua-ketua bahagian ini yang juga sebelum ini dok dapat projek-projek besar dan dilapurkan banyak ketua-ketua bahagian sedang bercadang nak desak najib agar buang mangkuk ni....

bila dah buat sistem open tender ni alamatnya kenyanglah lagi kontraktor-kontraktor cina macam Ho Hup Construction, macam Nam Fatt Construction, macam PLB Engineering dan ramai lagi laa...

No comments:

Post a Comment