suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Monday, October 12, 2009

Isnin pagi



Anda tengok gambar Najib ini.. orang Penang kata.. macam musibat.

Macamtulah juga Najib buat muka dia semasa menyuruh Ong Tee Keat belah dari MCA. Najib kata Tee Keat perlu terima keputusan yang telah dibuat oleh perwakilan pada mesyuarat agung luar biasa (EGM) Sabtu kelmarin, telah meluluskan usul undi tidak percaya terhadap Tee Keat.

Kata Najib lagi dengan wajah musibat dia, EGM adalah pihak yang paling berkuasa sekali atau satu cara penyelesaian paling mudah untuk menyelesaikan sebarang krisis dalam parti MCA.

Ong Tee Keat, yang dah la frust menonggeng sebab cina-cina MCA pun dah tak percayakan dia lagi, lepas tu Najib pula suruh dia melingkup tinggalkan MCA.

Tee Keat yang selalu kata dia seorang 'viking' dan akan mati sebagai 'viking', habis saja sidang akhbar hari Sabtu itu, terus ambil lap-top taip dua keping surat, satu surat nak pergi bercuti selama empat hari, nak tenangkan kepala otak dia yang berserabut + ayaq pun dah dok pukui kepala sebab lama tak kongkek, dan satu lagi surat 'resign' berhenti kerja.

Tentang surat 'resign' tu, dia akan 'submit' dekat Jawatankuasa Pusat MCA sebelum Jawatankuasa Pusat nak bincang sama-sama depa hari Khamis ini.

Dalam pada itu, kepala-kepala atau taiko-taiko tua yang dah nak mampoihh dalam MCA ini yang dok 'control' MCA pula, dah suruh Kong Cha Ha,Naib Presiden yang dapat undi paling tinggi masa pemilihan dulu, siap sedia, depa dah suruh dia pi potong rambut dengan trim misai sikit, cuci muka, buat kot baru sebab nak suruh dia pula jadi kepala baru MCA.

Dalam pada itu, apa muslihat Jawatankuasa Pusat pun tak tau lah, sebab depa suruh Ong Tee Keat jangan buat apa-apa keputusan lagi sampai depa semua meeting dulu Khamis ni.

Tentang Chua Soi Lek pula, tak tau apa cerita sebab macam biasa Chua Soi Lek ni, dia jenis yang cool..lagi satu dia cukup puas hati Ong Tee Keat 'out'!




dollah yankee - lu tunggu apa lagi Tee Keat .., bila lu mau jumpa sama lu punya kawan Chua Jui Meng?

No comments:

Post a Comment