suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Monday, June 15, 2009

Selisih dalam "JAMBAN"

Mesyuarat dan perjumpaan pertama Menteri Mentor Singapura Lee Kuan Yew dengan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng sebenarnya telah berlaku di-dalam "JAMBAN" di Hotel E&O, sebelum perjumpaan yang rasmi di-pejabat Lim Guan Eng di-Komtar.

Perjumpaan yang di maksudkan sebenarnya adalah secara tidak sengaja dan tanpa pengetahuan kedua-dua orang tersebut.

Lee Kuan Yew sepatutnya berjumpa dengan Lim Guan Eng di-pejabatnya di-Komtar pada Sabtu tengahari. Kuan yew yang tiba dari Ipoh dengan penerbangan pada jam 5.30 petang hari jumaat itu, meneruskan perjalananya terus ke hotel penginapan bersama dengan keseluruhan rombongannya dari Singapura itu.

Lim Guan Eng pada masa yang sama sedang mengadakan satu mesyuarat tertutup di hotel yang sama Kuan Yew menginap. Mesyuarat itu cukup "RANCAK" sampai Guan Eng terasa nak "TERKENCING", dan terus ke "JAMBAN".

Pada masa yang sama,Kuan Yew yang baru tiba juga terasa nak "TERKENCING" dan terus ke "JAMBAN" yang di-maksudkan. Biar pun Guan Eng ada ternampak Kuan Yew dan mereka telah bertembung di-dalam "JAMBAN" tersebut namun Guan Eng tidak menyapa Kuan yew (Buat Do No). Kuan Yew keluar dahulu daripada Guan Eng.

Menurut informer aku yang juga "Bell-Boy" di hotel itu, biar pun pada masa yang sama ada terdapat seorang "Bodyguard" Kuan Yew sedang mengawal di pintu masuk "JAMBAN" itu, namun dia tidak menghalang Guan Eng yang langsung tidak dikenalinya sebagai Ketua Menteri itu untuk memasuki "JAMBAN" itu.


dollah yankee- "bell-boy" ni juga pernah cerita satu hari tu ada seorang 'Raja' yang menginap di situ, baik punya 'tanik'@'ayaq'@'mabok'

2 comments:

  1. Kadang-kadang idea di tempat itu lebih bernas daripada yang di luar. Jaga-jaga...

    ReplyDelete
  2. tambah-tambah tengok guan eng punya pulak..putih melepak!

    ReplyDelete